Нашестя єнотів загрожує природі Скандинавії

Нашестя єнотів загрожує природі Скандинавії

Скандинавії загрожує нашестя єнотів: ці тварини вже освоїлись в Німеччині та інших країнах Центральної Європи, а тепер все впевненіше рухаються на північ.

В цій частині планети єноти — інвазійний вид. Будучи вихідцями північноамериканського континенту, вони потрапили на територію Європи в 30-х роках минулого сторіччя і чудово прижились. Наразі німецька популяція єнотів вже нараховує півмільйона особин. Лише минулого року мисливці Німеччини вполювали близько 71 000 єнотів: на 3 500 більше, ніж роком раніше.

Незважаючи на це, їх кількість не зменшується. Більше того, тепер ці тварини зустрічаються і значно північніше. Вслід за Данією та Норвегією, нещодавно про це ж заявила і Швеція. Враховуючи, що всі європейські єноти відносяться до північноамериканського виду, не дивно, що вони так легко адаптуються до холодного клімату Скандинавії.

Якщо не буде вжито заходів щодо стримування чисельності інвазійного виду, екологічна рівновага багатьох європейських країн порушиться. Єноти — практично всеїдні хижаки: вони харчуються молодими птахами, яйцями і рибою, що суттєво зменшує популяцію інших представників місцевої фауни. Крім того, єноти також розоряють сміттєві контейнери, часто стаючи переносниками сказу.

X

Вхід

Завантажую...